Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sharp har en hel fabrik åt Apples skärmar

Sharp tillverkar LCD-paneler åt Apple, och lägger kapaciteten på en hel fabrik åt detta. Samtidigt uttrycker Sharp-chefen Norikazu Hoshi tveksamhet inför marknadens flyktighet.

Det japanska elektronikföretaget Sharp tillverkar bland annat tv-apparater, stereoanläggningar och projektorer, men är också en av världens största tillverkare av LCD-skärmar. Bland annat levererar Sharp bildkärmar till Apples produkter som exempelvis Ipad Mini.

I en intervju med japanska affärs-sajten Nikkei avslöjar Sharp-chefen Norikazu Hoshi, ansvarig för just tillverkningen av LCD-skärmar, att företaget dedikerat en hel fabrik för tillverkning av komponenter åt Apple. Anläggningen är en av flera fabriker som Sharp driver i staden Kameyama.

Hoshi uttrycker samtidigt tveksamhet inför fabrikens lönsamhet. Enligt honom innebär det risker att viga en hel fabrik åt ett företag på detta sätt, då det gör produktionen mer utsatt för marknadens flyktighet, exempelvis om Apple tappar marknadsandelar till förmån för andra företag.

Vill sprida ut riskerna

Synsättet speglar en försiktighet hos japanska tillverkare att förlita sig för mycket på Apple för att driva tillväxten. Tidigare den här månaden rapporterade Nikkei om att komponentleverantörer till Apples nya Iphone-modeller försöker sprida riskerna genom att leverera till flera olika företag.

Takao Nishijima från leverantören Tsugami, som gör maskinverktyg för tillverkning av bland annat Iphone, menar att en kommande mobil från Apple för med sig en kraftigt ökad efterfrågan, men att det behovet kommer minska efter några månader.

En chef på en icke namngiven ledande tillverkare säger till Nikkei att aktievärdet rentav kan sjunka om marknaden associerar en leverantör som alltför knutet till Apple. Företaget söker därför att utöka sin verksamhet genom att leverera till växande kinesiska tillverkare som Huawei och Xiaomi.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.