Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

30 år gammal Mac packas upp ur förvaring

Efter 30 år på vinden startar den här gamla Mac-datorn fortfarande som den ska. Bilderna kommer från en av Apples allra första anställda, Chris Espinosa.

Chris Espinosa tillhörde gruppen som utvecklade den första Macintosh-datorn, som lanserades i januari 1984. Espinosa började jobba på Apple redan 1976, när han var fjorton år gammal och fick anställningsnummer åtta. Troligtvis är Espinosa därmed den person som varit anställd på Apple längst tid, eftersom han fortfrande jobbar kvar med utveckling av Xcode. Han är också ofta föreläsare under WWDC-konferenserna.

I en serie bilder på Imgur visar nu Espinosa hur han packar upp en 30 år gammal Mac-dator. Det är den andra modellen av Mac med 512 kilobyte internminne som lanserades i september 1984. Den tillhör Espinosas mor, som var nyfiken på om datorn som stod på vinden fortfarande fungerade. Som bilderna visar verkar den starta som den ska, och har även en tillhörande skrivare och extern hårddisk.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.