Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Safirglas för Iphone 6 hårdtestas

I ett videoklipp på Youtube testas vad som påstås vara en äkta glasframsida för Iphone 6. Glaset visar sig vara både reptåligt och hållbart.

I juni läckte det ut bilder på vad som påstods vara baksidan av Apples nästa version av Iphone, kallad #Iphone 6. Nyligen släpptes också en video som visade en glaspanel för framsidan i storleken 4,7 tum.

Nu har ännu en video gjorts, där Youtube-användaren Marques Brownlee visar upp en glas-framsida som påstås vara en riktig komponent från en fabrik. Som tidigare rykten gjort gällande är storleken 4,7 tum och delen är gjord i safirglas.

I videon utsätts glaset för ganska hårdhänt behandling. Brownlee försöker både bryta glaset och repa det med en kniv och nycklar. Glaset står pall för alla tester, och visar sig alltså vara både väldigt hållbart för tryck och näst intill omöjligt att repa.

Kan vara äkta

I mars skrev 99mac om hur Tony Tripeny, chef på företaget Corning som tillverkar Gorilla Glass, påstod att #safirglas visserligen var reptåligt, men inte tålde tryck tillräckligt bra. Om den här videon är att lita på skulle detta dock inte visa sig stämma.

Tripeny påstod också att safirglas överför mindre ljus vilket skulle leda till en mörkare skärm, men även detta verkar inte vara fallet. Videon visar att safirglas-delen är näst intill helt genomskinlig vilket alltså borgar för väldigt ljusa skärmar.

Som vanligt när det gäller information om icke släppta produkter från Apple får vi ta informationen med en nypa salt. Videon är dock övertygande, och det är troligt att komponenter till #Iphone 6 finns i dagsläget då produktionen rimligtvis är i full gång inför den omtalade lanseringen i september.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.