Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykten om nya PowerPC Processorer

PowerPC-rykten: En kommande, strömsnål lågbudget processor med singelkärna 970GX

Sedan första rapporterna om Antares, den kommande processorn med dubbelkärna (även kallad PowerPC 970MP), så är den största nyheten att Antares också kommer vara tillgänglig som en processor med singelkärna med kodnamnet AntaresSP, som förväntas bli döpt till PowerPC 970GX. Apples nuvarande dual-2,5 GHz PowerMac G5 använder PowerPC 970FX-processorn. Liksom Antares kommer 970GX att komma upp i farter runt 3 GHz och sägs ha 1MB L2 cache, dubbelt upp mot vad 970FX-processorn har. Precis som 970FX så kommer 970GX-processorn inte ha någon L3-cache.

Nuvarande rykten säger att 970GX antagligen kommer bli klar runt första eller andra kvartalet 2005, medan startdatum för tillverkningen av 970MP är okänt

PowerPC 970-versioner med låg strömförbrukning som är tänkta att användas i PowerBook G5, med hastigheter mellan 1.6 och 1.8 GHz, är fortfarande under utveckling, men lite är känt om dessa. Apples nuvarande PowerBook-modeller har inte blivit uppdaterade på över 7 månader, så det spekuleras om att nya modeller kan komma så snart som under Macworld Expo San Francisco i Januari. Om inte PowerBook G5 är klar då, så säger källor att Apple kanske vänder sig till Freescales PowerPC 7448 som sägs vara nästan färdig. Processorn är kontaktkompatibel med PowerPC 7447A som används i nuvarande Powerbookar och kommer överskrida 1.5 GHz. Freescales processor har dessutom 1 MB L2-cache, vilket är dubbelt upp jämfört med 7447A. PowerPC 7448 kommer tillverkas i 90 nm vilket också gör den strömsnålare än 7447A som tillverkas med 130 nm-teknik.

Vilken processorer tror ni Apple tar i nya Powerbook och vad tror ni om processorn med dubbelkärna till Power Mac G5?

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.