Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple använder mer grön energi

Apple har publicerat en rapport om sitt miljöarbete, och belyser bland annat företagets ökade användning av förnyelsebar energi, satsning på kollektivtrafik och användning av vatten.

Under årets Earth Day den 22 april lanserade Apple en ny avdelning på sin webbplats som uppmärksammar deras miljöarbete. Apples miljöchef Lisa Jackson skrev också ett öppet brev om Apples miljösatsningar:

""Bättre" betyder att vi aldrig är klara. Vi pressar oss själva varje dag för att hitta nya sätt att minska vårt klimatavtryck, använda renare och säkrare material, och visa att vad som är bra för planeten kan också vara bra för affärerna. På Apple fortsätter vi att placera naturen i centrum av vår verksamhet och våra designprinciper. Vi lovar att hålla er uppdaterade under vår resa."

En sådan uppdatering kommer idag då Apple har publicerar en rapport om sitt miljöarbete under räkenskapsåret 2013. Rapporten är på 29 sidor och avhandlar bland annat hur Apple bidrar till att minska klimatförändringen genom att anpassa sina byggnader, transporter och att satsa på återvinning.

Grön energi och samåkning

Mest uppmärksamhet i rapporten får Apples arbete med att öka användandet av förnyelsebar energi. 145 stycken Apple-butiker i USA och Australien använder nu 100 procent förnyelsebar energi.

Totalt har Apples utsläpp av koldioxid från energianvändning minskat med 31 procent från räkenskapsåren 2011 till 2013, trots att den totala energianvändningen ökat med 44 procent under perioden.

I rapporten framkommer också att Apple har program som subventionerar resande med kollektivtrafik. Anställda i USA kan få upp till 100 dollar, motsvarande 676 kronor per månad för att resa kollektivt, något som över 10 000 av Apples medarbetare utnyttjar. Apple uppmuntrar också samåkning, och erbjuder särskilda parkeringsplatser för detta. Vidare erbjuder man mer än 300 laddningsplatser för elbilar.

Rapporten beskriver också att Apple trots framgångarna har utmaningar framför sig. Bland annat har användningen av vatten ökat anmärkningsvärt under 2013 på grund av många byggarbeten. Apple bygger både det nya Campus 2 och nya kontorsbyggnader i Cupertino och Austin, där stora mängder vatten används för att hindra spridning av damm bland annat. Vatten används också som kylning i Apples många datacenter.

Enligt rapporten ämnar Apple arbeta för en minskad vattenanvändning, och även arbeta aktivt för att minska utsläppen även hos sina leverantörer.

Apples miljörapport finns att läsa i sin helhet här.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.