Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple utvecklar hårdvara för Ibeacon

Amerikanska myndigheten FCC har publicerat dokument som beskriver en ny produkt från Apple som innehåller en trådlös sändare och har någonting att göra med Ibeacon.

Den amerikanska myndigheten Federal Communications Commission, FCC, utfärdar bland annat licenser för utrustning med trådlösa sändare. Ansökningar till FCC kan därför avslöja kommande hårdvara. I ett nytt dokument som FCC publicerat beskrivs en ny Apple-produkt, rapporterar 9to5mac.

Dokumentens produktbeskrivning är "Apple Ibeacon" vilket tyder på att produkten är tänkt att fungera tillsammans med Apples system för sensorer som ger platsinformation på korta avstånd, exempelvis inne i en butik. Tekniken presenterades under WWDC 2013 och används bland annat av Apple själva i sina butiker. Nyligen rapporterade 99mac att den svenska matkedjan Coop ska testa #Ibeacon i sin butik vid Stockholms centralstation.

Enligt dokumentet beskrivs produkten som rund med en USB-port och en strömknapp. Enligt specifikationerna drivs enheten av en 5 volts strömkabel och har en trådlös sändare med frekvensen 2,4 gigahertz. Det är dock inte känt vad Apples planer för den nya produkten är.

Konsumenter, företag eller Apple?

Det kan röra sig om en satsning mot företag och butikskedjor som vill använda sig av Ibeacon. I dagsläget finns sändare och sensorer från andra tillverkare, men det är möjligt att Apple vill driva användandet av Ibeacon framåt genom att erbjuda egen hårdvara. Det kan också röra sig om utrustning som enbart ska användas internt i Apples butiker istället för hårdvara från tredje part.

En annan möjlighet är också naturligtvis att detta är en ny produkt som ska riktas mot konsumenter. Under WWDC i år presenterade Apple ramverket Homekit för att hantera smart hårdvara i hemmet. Nyligen gick rykten om att Apple planerade egen hårdvara för hemmet som skulle använda sig av Homekit.

Ett system med Ibeacon i hemmet skulle kunna fungera tillsammans med Homekit för att till exempel låsa upp ytterdörren, eller tända och släcka lampor automatiskt när husägaren går in i ett rum.

Trots att möjligheterna är många är det mesta i dagsläget spekulationer. Det fullständiga dokumentet från FCC finns att läsa här.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.