Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Xiaomi härmar Steve Jobs vid presentation

Kinesiska Xiaomi har kritiserats för att skamlöst kopiera Apples produktdesign i sina telefoner och surfplattor. Nu verkar också Steve Jobs presentationer utgöra en inspiration.

Kinesiska Xiaomi är ett av landets största elektronikföretag, och tillverkar bland annat smarta mobiltelefonertelefoner. Tidigare har 99mac skrivit om Xiaomis surfplatta Mi Pad och hur den tagit några tydliga designtips från Apples produkter.

Xiaomi influenser från Apple verkar inte bara gälla deras produkter. Under ett event där Xiaomis vd Lei Jun presenterade deras nya telefon Mi 4 kom han ut på scenen iklädd svart tröja och jeans, och visade en ganska bekant powerpoint-bild innan han avslöjade träningsarmbandet Mi Band som är ett tillbehör till telefonen. Likheten med hur ett särskilt annat elektronikföretag brukade avsluta presentationer uppmärksammades bland annat på Twitter.

Apple själva har inte använt "One more thing" sedan Steve Jobs gick bort, och begreppet anses väl förknippat med honom. Xiaomi-chefen Hugo Barra, som tidigare arbetat som chef för Googles Android-division säger dock till The Verge att han är gruvligt trött på att hans företag anses kopiera Apple.

"Om du har två lika begåvade designers så är det logiskt att de båda kommer fram till samma slutsats. [..] Vi kopierar inte Apples produkter, punkt slut."

Gällande presentationen säger Barra att det inte bara är Xiaomi som anammat Steve Jobs presentationsteknik - det har hela världen gjort. Frågan är dock om någon annan anammat den i samma utsträckning.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.