Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Comixology skippar kopieringsskyddet för vissa serier

Den Amazon-ägda digitala seriebutiken Comixology gör sig av med DRM-skyddet för utvalda serier från vissa förlag.

Comixology säljer tecknade serier via sin webbplats från både stora serieförlag och många mindre. Hitills har det endast gått att läsa serierna via webbplatsen eller i Comixologys egna appar för IOS eller Android.

Nu har dock vissa förlag, bland annat IDW Publishing, Dynamite Entertainment och Top Shelf Productions börjat distribuera utvalda titlar utan DRM-skydd (Digital Rights Management) vilket innebär att filerna kan laddas ned, kopieras och öppnas i andra appar. Antalet titlar som erbjuds utan koperingsskydd förväntas växa, enligt Comixology. Det är upp till varje förlag själva att bestämma om de vill erbjuda sina titlar utan DRM-skydd.

Kunder som sedan tidigare äger titlar som nu erbjuds utan DRM får dessa versioner tillgängliga för nedladdning via sitt konto, i formaten PDF eller CBZ. En nackdel med dessa versioner är att de inte har stöd för så kallad "guidad visning" vilket finns i Comixologys egna app.

Comixology köptes i april av Amazon, som kort därefter tog bort möjligheten att köpa serier direkt i IOS-appen, vilket 99mac skrev om.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.