Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ford byter Blackberry mot Iphone

Ford planerar att distribuera över niotusen Iphone till sina anställda över de närmaste åren, i takt med att äldre Blackberry-telefoner byts ut.

Den amerikanska biltillverkaren Ford planerar att byta ut smarta telefoner som deras anställda använder från Blackberry till Iphone, rapporterar Bloomberg. Mot slutet av året ska 3300 telefoner ha delats ut, och över två år ska sedan cirka 6000 fler anställda få smarta mobiler från Apple.

Ford har också anställt en samordnare som ska överse distributionen och användandet av företagets Iphone-mobiler. Ford har över 180 000 anställda världen över. Enligt Sara Tatchio, talesperson för Ford, kommer alla anställda framöver att få Iphone istället för mobiler av annat märke:

"Vi ska få alla att använda Iphone. Den möter det behov våra anställda har eftersom den kan uppfylla våra företagsbehov på ett säkert sätt liksom de behov vi har privat med en enda enhet."

Nederlag för Blackberry

Fords val av Iphone innebär ett hårt slag mot Blackberry, som under flera år sett en minskad försäljning av sina telefoner. Adam Emery, talesperson för Blackberry, säger till Bloomberg att det finns många olika val att göra på marknaden och vill inte kommentera enskilda kunder, men höjer ändå ett varningens finger:

"Stora företag bör tänka efter två gånger innan de gör sig beroende av en plattform som i grunden bygger på teknik för konsumenter, och saknar den bevisade säkerhet och de fördelar som Blackberry alltid har levererat."

Apple har på sistone visat ett större intresse för företagsmarknaden, bland annat genom ett nyligen offentliggjort samarbete med IBM om att erbjuda molntjänster och specialgjorda appar på IOS-plattformen för företag. Enligt Apples vd Tim Cook använder 92 procent av världens 500 största företag redan IOS-enheter i sin verksamhet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.