Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Större Iphone kan få kraftigare processor

Den ryktade 5,5-tumsmodellen av Iphone 6 kan få en kraftigare processor än den mindre varianten med bildskärm på 4,7 tum enligt en analytiker.

Rykten om en större ny Iphone med bildskärm på 5,5 tum har givit olika bud om huruvida en sådan modell kommer att lanseras tillsammans med en 4,7-tumsvariant eller sparas till ett senare datum. Uppgifter om huruvida det är mer som skiljer de två modellerna åt än bara skärmstorleken har dock lyst med sin frånvaro.

Timothy Arcuri

Bild: Linkedin

Nu hävdar dock analytikern Timothy Arcuri att den större Iphone-modellen blir utrustad med en snabbare variant av A8-processorn. I ett utskick till sina investerare i måndags flaggade Arcuri för detta och hänvisade till källor inom produktionskedjan, rapporterar Apple Insider.

Uppgifterna bör betraktas med skepsis då liknande påståenden inte rapporterats från annat håll, men det är i sig inte osannolikt att Apple vill skilja de båda modellerna åt prestandamässigt. Förra årets #Ipad Air hade till exempel en A7-processor på 1,39 gigahertz jämte #Ipad Mini med Retina-skärm som hade en likadan processor men på 1,29 gigahertz. I övrigt har de båda modellerna identisk hårdvara och funktioner förutom just skärmstorleken.

Det ska noteras att skillnaden i faktiskt prestanda mellan de båda Ipad-modellerna är minimal och knappast något som märks under normal användning. Enligt Arcuri kommer dock de två varianterna av #Iphone 6 ha olika arkitektur vilket exempelvis kan innebära att den större modellen får kraftigare grafisk prestanda.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.