Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Safirglas redo för massproduktion

Apples samarbetspartner GT Advanced Technologies uppger under sin kvartalsrapport att den nya fabriken i Arizona nu är redo för safirglasproduktion.

Tidigare i år rapporterade 99mac om att Apple inlett ett samarbete med GT Advanced Technologies om att tillverka stora mängder #safirglas i en ny fabrik i Arizona. GT uppgav under sin kvartalsrapport i måndags att fabriken nu är redo att inleda massproduktion.

Både Apple och GT Advanced har investerat stora summor i den nya fabriken, som uppges ha kapacitet för att tillverka över 100 miljoner skärmar per år av det syntetiska materialet. GT redovisade en förlust på 86 miljoner dollar under kvartalet, motsvarande 591 miljoner kronor.

Enligt GT Advanced är dock förlusten inom deras riktlinjer, och förväntar sig bättre siffror nästa kvartal när produktionen kommer igång och en betalning från Apple har kommit in. I ett pressutskick skriver GT Advanced:

"Den fjärde betalningen från Apple är beroende av att produktionsmålen uppnås. GT förväntar sig uppnå dessa mål och ta emot den slutliga förskottsbetalningen på 139 miljoner dollar mot slutet av oktober 2014."

Apple har använt safirglas till sina produkter sedan #Iphone 5 vars kamera på baksidan skyddas av det reptåliga materialet. Förra årets #Iphone 5S använder också safirglas som skydd till #Touch ID-sensorn. Rykten gör gällande att #Iphone 6 kan få hela skärmen gjord i safirglas, men vissa uppgifter pekar istället mot att skärmen kan bli gjord i ett annat material med ett laminat av safirglas.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.