Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Öppet brev kritiserar App Store

Jean-Louis Gassée riktar sig till Apples vd Tim Cook med ett öppet brev där han kommer med förslag på hur App Store kan förbättras.

Fransmannen Jean-Louis Gassée arbetade en gång i tiden på Apple och är kanske mest känd för sitt arbete med BeOS. Nu har han skrivit ett öppet brev riktat till Apples vd Tim Cook på bloggen Monday Note med förslag på hur #App Store kan förbättras.

Apples app-butik innehåller omkring 1,2 miljoner appar för Iphone, Ipad och Ipod Touch och fler än 75 miljarder appar har laddats ner. Men App Store får kritik för att det är svårt att hitta. Under företagets utvecklarkonferens WWDC presenterades bättre sökfunktioner, men enligt Gassée är det istället människor som saknas för att App Store ska leva upp till sin potential.

"App Store må vara en guldgruva, men den är gömd i en ogenomtränlig djungel.

Istället för att fortsätta med det här klagomålet ska jag erbjuda ett förslag: Låt människor kurera App Store."

Gassée menar att Apple borde fokusera mindre på algoritmer för att sortera och lyfta fram appar, och istället sätta en mindre grupp människor på att skapa och underhålla en officiell guide till App Store med sektioner som exempelvis Produktivitet, Fotografi och Utbildning. Ett nyhetsbrev skulle kunna lyfta fram nya och bra appar och ge tips och tricks.

Resultatet skulle bli en mer begriplig App Store som gör IOS-användare "lyckligare". Fransmannen är också inne på samma spår som utvecklaren Marco Arment. Han har i ett eget blogginlägg skrivit att Apple borde ta bort topplistorna från App Store då de inte gör mycket annat än att främja skräpappar och kopior.

Gassée har erbjudit sig att hjälpa Apple med att förbättra App Store vid flera tillfällen – gratis till och med – men Apple har än så länge inte nappat på erbjudandet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.