Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Större Ipad kommer 2015

Apple uppges förbereda en större modell av Ipad med en bildskärm på 12,9 tum och nya funktioner som de planerar att släppa nästa år.

Det har tidigare rapporterats att Apple planerar att utvidga Ipad-familjen med en modell som har ännu större bildskärm. Bland annat har analytikern Ming-Chi Kuo förutspått en lansering under 2015.

Nu rapporterar Bloomberg att produktionen av en Ipad med bildskärm på 12,9 tum är tänkt att påbörjas under det första kvartalet 2015, med hänvisning till anonyma källor insatta i planerna. Apple har inte kommenterat uppgifterna.

En större Ipad tros särskilt tilltala företagsmarknaden, som Apple nyligen visade större intresse för genom att tillkännage ett omfattande samarbete med IBM. Apples vd Tim Cook sade om det samarbetet att en satsning på företag skulle kunna driva en ökad efterfrågan på Ipad.

Minskad försäljning

Under Apples senaste kvartalsrapport framgick att försäljningen av Ipad gått ner till 13,2 miljoner sålda enheter jämfört med 14,6 miljoner motsvarande kvartal 2013. Tim Cook säger sig dock ha fortsatt hög tro på marknaden för surfplattor. I en intervju med Walt Mosberg på Recode beskriver han utvecklingen som normal:

"Vi kunde inte vara mer nöjda med hur det har gått för Ipad de första fyra åren. Jag skulle kalla den senaste tidens händelser för ett farthinder, och jag har sett det i alla produktkategorier."

Tim Cook har också antytt att stora innovationer för Ipad är på gång. En sådan innovation kan vara just en modell med större skärm, men det har också ryktats om nya funktioner i operativsystemet som skulle kunna göra Ipad mer lämplig för produktiva göromål. Inför presentationen av #IOS 8 uppgavs Apple förbereda en funktion för att göra två appar sida vid sida på skärmen. Detta visades inte under WWDC, men tros fortfarande vara planerad, kanske begränsad till de större modellerna av Ipad.

Förutom en kommande större Ipad nästa år förväntas också Apple i höst uppgradera sina befintliga modeller #Ipad Air och #Ipad Mini med Retinaskärm med den nya processorn A8 och #Touch ID.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.