Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kortföretagen ställer sig bakom Iphone Wallet

Kortföretaget American Express är det senaste i raden som uppges samarbeta med Apple kring ett nytt system för att betala med mobilen.

Nästa vecka den 9 september förväntas Apple presentera nya modeller av Iphone och enligt rykten kommer de också att presentera ett nytt system för att betala med mobilen som kallas för Iphone Wallet. Kortföretagen är intresserade av att samarbeta och Apple uppges ha samarbeten klara med American Express, Visa och Mastercard, rapporterar Bloomberg.

Tanken med #Iphone Wallet är att användarna ska kunna lämna plastkort och kontanter hemma och betala med mobilen istället. Iphone 6 kan enligt flera rykten få stöd för NFC och med den tekniken skulle det räcka att hålla mobilen en bit från en betalterminal i exempelvis affärer för att genomföra betalningar. Möjligen kommer fingeravtrycksläsaren #Touch ID användas för att säkra transaktionerna.

Apple använder idag Itunes-konton för att ta betalt i sina digitala butiker som App Store. Det finns omkring 800 miljoner konton och de flesta har ett bankkort kopplat till sig.

Representanter från Apple, Mastercard och American Express har avböjt att kommentera uppgifterna, medan Visa inte svarade på Bloombergs förfrågan.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.