Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Studenter förvandlar musik till köttbullar

Med webbappen Beatballs förvandlas favoritlåtarna till olika recept på köttbullar. Studenterna bakom projektet har också byggt en prototyp av en maskin som tillverkar och tillagar köttbullarna.

På skolan Hyper Island i Stockholm läser 54 studenter programmet Interactive Art Director. Tillsammans har de skapat Beatballs, ett projekt som så här långt resulterat i en webbapp som skapar recept på köttbullar utifrån en låt och en prototyp av en maskin som tillverkar och tillagar köttbullarna.

Jag vet inte hur det är hemma hos er, men i mitt kök spelas det gärna musik under matlagningen så när jag hörde om det här blev jag fascinerad. Kan man verkligen smaka på musik?

Studenterna använder The Echo Nests databas med musikanalyser och genererar utifrån det recept på köttbullar. Ett besök till beatballs.net senare så har jag ett recept på Journeys Don't Stop Believin' som smakar timjan och ananas.

Recept:
500 gr kycklingfärs
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 tsk salt
2 tsk peppar
2 tsk curry
2 tsk timjan
1/2 finhackad lök
3 tsk fint tärnad ananas

Prototypen baseras på utvecklingsplattformen Arduino och är för tillfället något för stor för mitt kök, men studenterna har startat ett projekt på Kickstarter och om finansieringsmålet nås är planen att försöka få ner storleken till omkring en kaffebryggare.

Det är 33 dagar kvar av projektet där de vill få in 350 000 dollar, motsvarande 2,5 miljoner kronor. Just nu finns det omkring 9 000 dollar insamlade så det är en bit kvar.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.