Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple rekryterar designern Marc Newson

Apple blir alltmer en aktör inom modebranschen, med den kände designern Marc Newson som den senaste i en rad nyrekryteringar. Inför Iwatch-evenemanget den 9 september har företaget också bjudit in flera bloggare och journalister inom mode.

Allt mer tyder nu på att Apple äntligen kommer att presentera den mytomspunna kroppsburna produkten Iwatch den 9 september. Iwatch tros vara lika mycket en modeaccessoar som en teknikpryl, och Apple har rekryterat flera personer inom modebranschen under året. Den senaste i raden är den engelske designern Marc Newson som börjar på företaget, skriver Vanity Fair.

Newson är en av världens mest inflytelserika designers och har tidigare tillsammans med Jony Ive arbetat med specialdesignade produkter till välgörenhetsprojektet Product Red. Duon har bland annat specialdesignat en Leica-kamera, ett par Iphone-hörlurar i guld och en röd Mac Pro.

Newson uppges även fortsättningsvis bo i Storbritannien, men kommer att pendla till Cupertino i Kalifornien. Hos Apple kommer han att tillhöra Jony Ives grupp, som uttrycker sig positivt om det nya tillskottet:

"Marc är utan tvekan en av den här generationens mest inflytelserika designers. Han är extraordinärt begåvad. Vi är särskilt glada åt att formalisera vårt samarbete eftersom vi tycker om att jobba tillsammans så mycket, och tycker att vårt partnerskap är så effektivt."

Apple har inte kommenterat om Marc Newson ska vara involverad i företagets framtida planer för #Iwatch, eller om han kommer att arbeta med andra projekt. Newson har dock tidigare designat klockor vilka visas upp på hans egen webbplats.

Modepress inbjuden

Enligt Fudzilla har Apple inför tisdagens evenemang skickat ut inbjudningar inte bara till teknikpressen, utan även till många bloggare och redaktörer inom mode. Flint Center rymmer enligt uppgift 2 300 personer vilket borgar för fler besökare än vad som är normalt under Apples pressevenemang.

Till detta hör också den separata byggnad som Apple uppfört på platsen som är tre våningar hög. Det har spekulerats att byggnaden ska innehålla en stor prova på-avdelning för de nya produkterna, och att rockgruppen U2 kommer att framträda där i samband med evenemanget.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.