Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya siffror: Federighi roligast på scen

En jämförelse av mer än ett dussin Apple-evenemang visar att Craigh Federighi river av flest skratt, och också är den Apple-chef tillsammans med Phil Schiller som syns mest på scen.

Apples presentationer har under åren utvecklats till något av en konstform som följer sina egna mönster och regler. Det rör sig om minutiöst planerade evenemang, utstuderade för att i detalj kontrollera det budskap Cupertino sänder ut till media och världen om sina nya produkter.

Gamla evenemang finns tillgängliga på Itunes, och Quartz har tittat igenom över ett dussin för att kartlägga strukturen och samla statistik. Föga fövånande var det Steve Jobs som dominerade scenen så länge han var i livet och hade hälsan. När den första Iphone presenterades 2007 befann sig Steve Jobs på scenen över 90 minuter totalt.

Under Jobs sjukfrånvaro och sedermera efter hans bortgång har tiden i rampljuset delats upp mer mellan olika Apple-chefer. Tim Cook har mer tagit på sig uppgiften att introducera och avsluta evenemangen, men syns inte till särskilt mycket däremellan. Istället sker typiskt presentationerna av hårdvara av Phil Schiller och mjukvara av Craigh Federighi.

Quartz noterar också att Apple gärna skojar till det lite på scenen, och tar upp Steve Jobs klassiska busringning till Starbucks som exempel, där han beställde 4000 koppar kaffe till alla i publiken. Annars är slutsatsen att Craigh Federighi river av flest skrattsalvor, med 32 stycken de senaste sex evenemangen. TIm Cooks torra humor och Phil Schillers pikar mot konkurrenterna har genererat 17 skratt vardera.

För den som ikväll enbart är intresserad av den nya Iphone-modellen har Quartz även räknat på hur långt in som telefonerna presenteras. I snitt visas Iphone upp efter 45 minuter, men på senare år har de kommit tidigare. Förra årets Iphone 5C och 5S avtäcktes efter 22 respektive 33 minuter.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.