Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

7 Apple-lanseringar vi minns

Med bara några timmar kvar innan kvällens evenemang tar redaktionen en promenad längs minnenas allé och tänker tillbaka på sju favoritmarkerade produktlanseringar från Apple.

7. Ipad Mini, 2012

Introduktionen av Ipad Mini demonstrerar på ett tydligt sätt ett av Apples favorittrick – att introducera en mindre, lättare och billigare version av en tidigare produkt som får föregångaren att plötsligt verka väldigt gammalmodig.

6. Macbook Air, 2010

Den första versionen av Macbook Air från 2008 var både långsam och dyr, och gick sönder lätt. När designen ändrades togs mycket inspiration från Ipad, och fokus låg på SSD-diskar och bra batteritid.

5. Ipad, 2010

Den senaste gången Apple lanserade en ny produktkategori. Rykten hade cirkulerat under lång tid att en "platta" var på gång, men ändå hade ingen riktigt förstått förrän den visades upp av Steve Jobs och beskrevs som "en magisk produkt".

4. Ipod Nano, 2005

2004 hade Apple introducerat Ipod Mini, som blev världens mest populära musikspelare. Nästa år slängde Steve Jobs utan nostalgi bort den för att ersätta den med Ipod Nano, en ännu mindre spelare som visade vad "den där lilla extrafickan på jeansen" är till för.

3. Ibook G3, 1999

Stämningen är på topp när Steve Jobs håller upp de färgglada bärbara datorerna som beskrivs som "en portabel Imac".

3. Ipod, 2001

Steve Jobs pratar om Mac som "den digitala hubben" och introducerar den fantastiska apparaten Ipod, som ger användaren "1000 sånger i din ficka". I efterhand var det början på en revolution.

2. Macintosh, 1984

Det här var innan livesändningar på internet, så även de som var födda 1984 upplevde nog inte den här i realtid. Men ändå är den här presentationen något av ett embryo av senare års shower. Med bombastiska "Chariots of Fire" som musik och en pratande dator var det här ren och skär science fiction.

1. Iphone, 2007 ("Stevenote")

Steve Jobs i högform, och Apples mest framgångsrika produkt någonsin. Det är här det nya Apple föds.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.