Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Watch vattentålig, men kan inte simma

Efter presentationen av Apple Watch har flera journalister fått känna på klockan och ställa frågor till Apple, vilket gör att mer information blir tillgänglig.

Det finns fortfarande mycket som är okänt när det gäller den nyligen presenterade Apple Watch. David Pogue på Yahoo Tech har känt på klockan, och presenterar lite mer information om den nya spännande produkten.

Skärmstorlekarna är 1,5 tum respektive 1,7 tum. Som jämförelse är bildskärmen på den sjätte generationens Ipod Nano 1,54 tum, vilket kan ge en uppfattning om storleken på Apple Watch.

Armbandet till #Apple Watch är utformat för att vara lätt att byta, och det finns som bekant sex olika typer av armband att välja mellan. Armbanden lossas med hjälp av en liten knapp på varje ände.

Pogue noterar att Apple Watch går att kontrollera på fyra olika sätt – dels röstkommandon med hjälp av Siri samt den uppmärksammade digitala kronan som låter användaren skruva sig mellan appar och skärmval. Men det finns också en större knapp under kronan, vilket under demonstrationen användes för att snabbt få upp en lista med favoritkontakter på skärmen, men som också används för att utföra betalningar med Apple Pay. Knappen används också mer direkt vid kommunikation för att skicka signaler till en vän, partner eller bekant. Frågan är om detta kommer innebära en nytändning för kommunikation med hjälp av morsesignaler.

Slutligen går själva skärmen att använda för att styra klockan genom att den kan registrera tryck som en vanlig smart telefon, men också är kapabel att känna av hårdare tryck vilket i praktiken är en motsvarighet till datorns högerklick. En uppskattat funktion som noteras är "Pinga min Iphone" som med en snabb knapptryckning får användarens telefon att pipa, något som är mycket användbart när telefonen är tillfälligt försvunnen.

Sensorer överallt

Apple Watch har en inbyggd sensor som registrerar när användaren höjer vristen och tänder bildskärmen för att visa tiden med det valda utseendet på klockan. Därifrån går det att få en snabb överblick av information från olika appar genom att svepa uppåt på skärmen. Genom att trycka på den digitala kronan startar hemskärmen, vilken är fylld av små app-ikoner som det går att växla mellan genom att skruva på kronan.

På baksidan har Apple Watch fyra runda sensorer, varav två är infraröda och två skickar ut vanligt ljus. Dessa sensorer används bland annat för att mäta pulsen. Det är också här som den magnetiska laddaren fästes för att ladda upp klockans batteri.

Apple Watch uppges vara vattentålig, vilket betyder att den ska stå emot regn, svett, handtvättning och annat utan problem. Däremot går det inte att duscha eller simma med den.

David Pogue skriver också att han under sitt snabba test av Apple Watch fick veta att det går att ladda över appar från en Iphone, och arrangera olika typer av appar på klockan i olika "kluster" på ett sätt liknande hur appar kan placeras i olika mappar på en Iphone.

Kommentarer
81 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.