Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkra betalningar också med Apple Watch

Apple Watch saknar Touch ID, men användare kommer att kunna göra säkra betalningar med Apple Pay ändå. Klockan låser den mobila plånboken om användaren tar av sig klockan.

I tisdags visade Apple upp för omvärlden vad de arbetat på i största hemlighet i Cupertino den senaste tiden. En av nyheterna är Apple Pay, en mobilplånbok som kommer att fungera med företagets nya mobiler och klockan #Apple Watch.

Apple använde sin nya Iphone för att demonstrera hur enkelt det är att betala med tjänsten. Användaren behöver bara hålla sin mobil mot en läsare i affären med fingret på Touch ID för att genomföra ett köp. Fingeravtrycksläsaren säkerställer så att ingen obehörig kan genomföra köp med telefonen.

Men Apple Watch har inte Touch ID och använder därför ett annat system för att säkra betalningarna via #Apple Pay. När användaren sätter på sig klockan låser man upp den mobila plånboken med hjälp av en pin-kod och sedan använder klockan sensorerna på undersidan för att känna av så att klockan inte tas av. Förlorar sensorerna hudkontakten, får användaren låsa upp Apple Pay med pin-koden igen.

För att genomföra ett köp med klockan trycker användaren två gånger på knappen som finns på sidan av enheten.

Apple Pay kommer att fungera med start i oktober i USA och Apple säger att man arbetar på att få ut systemet till fler länder. Apple Watch kommer att börja säljas någon gång under början av 2015.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.