Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Appar på låsskärmen i IOS 8

Med IOS 8 kan låsskärmen visa föreslagna appar utifrån vilken plats telefonen befinner sig på, något som redan börjat dyka upp i appar som använder sig av Ibeacon.

IOS 8 innehåller en ny funktion som kan föreslå appar utifrån geografiskt läge. Apparna inkluderar dels sådana som redan är installerade i enheten, men också förslag från App Store på appar som inte är köpta eller nedladdade.

Funktionen presenterades redan under WWDC i juni, och har funnits med i tidigare betaversioner av IOS 8. Föreslagna appar visas i nedre vänstra hörnet på låsskärmen. Genom att svepa uppåt med fingret över ikonen öppnas den föreslagna appen direkt, eller om den inte är installerad på telefonen skickas användare till App Store.

Funktionen använder sig av platstjänster, som i IOS 8 går att ställa in mer detaljerat än i tidigare versioner. Tidigare kunde appar bara få tillåtelse att använda platstjänster eller inte. Appar som uppdaterats för det nya systemet har nu tre alternativ – inte använda platstjänster alls, använda platstjänster hela tiden eller det nya valet att bara använda platstjänster när appen används. För att föreslagna appar ska fungera krävs att appen får använda platstjänsterna hela tiden, alltså även i bakgrunden.

Ett tydligt användningsområde är vid sådana platser som använder Ibeacon för att skicka riktade erbjudanden till användares enheter, exempelvis matvarubutiker och andra affärsinrättningar. 99mac har tidigare testat hur Ibeacon fungerar på Coops butik vid Stockholms centralstation. Under en förbipassering på morgonen kan redaktionen snabbt konstatera att Coops app dyker upp som förslag på låsskärmen.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.