Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple Pay och IOS 8.1 lanseras 20 oktober

Den första större uppdateringen till IOS 8 med bland annat stöd för betalsystemet Apple Pay sägs snart vara redo för lansering.

I tisdags skickade Apple ut en första betaversion av IOS 8.1. Betan innehåller bland annat referenser till det nya mobila betalsystemet #Apple Pay, som enligt Apple ska lanseras någon gång under oktober.

Nu rapporterar Bank Innovation att lanseringsdatumet för IOS 8.1 och Apple Pay är planerat till den 20 oktober, med hänvisning till ett flertal källor nära Apple. Detta skulle innebära en förändring för Apple som alltsedan IOS 5 har lanserat en första version av IOS under hösten och sedan den första större uppdateringen det första kvartalet året därpå.

Mark Gurman på 9to5mac har publicerat uppgifter som stöder att Apple detta år följer en annan strategi. Enligt honom arbetar Apple redan samtidigt med att färdigställa versionerna 8.1, 8.2 och 8.3 av IOS. Detta har bekräftats genom att granska trafiken till webbsidor med hjälp av Google Analytics, där alla dessa versioner av IOS 8 har dykt upp.

Detta skulle kunna innebära att Apple planerar att frångå sin tidigare schemaläggning med att lansera en större ny IOS-version varje höst för att istället sprida ut ny funktionalitet över året. Men det kan också innebära att Apple helt enkelt har skyndat på utvecklingen av IOS 8 och fortfarande kommer att släppa en ny version, IOS 9, nästa september.

Flera av de funktioner som det ryktades om inför IOS 8 har ännu inte dykt upp, så som förbättringar i Kartor och möjligheten att köra appar sida vid sida på enheter med större skärm. Det är möjligt att dessa funktioner planeras till någon av de uppdateringar som är under utveckling.

Bank Innovation spekulerar vidare att lanseringen av Apple Pay och IOS 8.1 kommer att sammanfalla med ett pressevenemang där Apple introducerar nya Ipad-modeller med Touch ID och stöd för det nya betalsystemet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.