Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Safirglastillverkare ansöker om konkursskydd

Apples partner GT Advanced Technologies har det kämpigt ekonomiskt och ansöker om konkursskydd. Företaget tillverkar safirglas till bland annat Iphone.

Apple tecknade förra året avtal med GT Advanced Technologies gällande leveranser av safirglas, och företagen öppnade en tillverkningsanläggning i Arizona, USA.

Apple skyddade den bakre kameran och fingeravtrycksläsaren på Iphone 5S med #safirglas, men inför lanseringen av efterträdarna Iphone 6 och 6 Plus började rykten cirkulera om att skärmarna skulle skyddas av safirglas istället för som tidigare Gorilla glas från Corning. GT Advanced Technologies aktiekurs sköt i höjden.

Med facit i hand vet vi att Apple fortfarande bara använder safirglas till den bakre kameran och fingeravtrycksläsaren. Under måndagen lämnade GT Advanced Technologies in en ansökan om konkursskydd enligt amerikansk konkurslag och aktiekursen har ramlat ner under en dollar per aktie.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att den här ansökan inte betyder att företaget läggs ned.

"GT har en stark och i grunden sund underliggande verksamhet, säger Tom Gutierrez, vd för GT. Dagens inlämning betyder inte att vi går i konkurs, utan ger oss möjlighet att fortsätta att genomföra vår affärsplan på en fastare grund, upprätthålla verksamheten i våra diversifierade affärer och förbättra vår balansräkning."

Apple sa under lanseringen av Apple Watch att klockans skärm kommer att skyddas av safirglas, men när produktionen av den kommer igång är oklart. Säljstarten är satt till i början av nästa år. Frågan är nu vem som kommer att leverera safirglaset som behövs.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.