Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Homekit-prylar kan fjärrstyras via Apple TV

Apple TV kan bli en hub för fjärrstyrning av Homekit-prylar. I den senaste betaversionen av IOS för Apple TV finns stöd för protokollet inbyggt.

Apple har skickat ut en ny betaversion av IOS för Apple TV. I anteckningarna skriver företaget att versionen har stöd för familjedelning och kan användas för att testa Airplay och Homekit med IOS-appar.

Homekit är Apples nya protokoll för att automatisera och styra prylar i det smarta hemmet och det har tidigare spekulerats om Apple TV kommer att bli den centrala punkten som behövs för att fjärrstyra prylarna när man inte är hemma.

En utvecklare skriver mer om hur systemet fungerar på Apples interna forum för utvecklare, rapporterar Apple Insider. Genom att logga in med Icloud på en Apple TV blir enheten registrerad som en möjlig mottagare av Homekit-kommandon.

Kompatibla prylar som exempelvis lampor eller lås kan sedan kommunicera med enheten. När användare inte är hemma och ansluter till sitt smarta hem kan Apple TV:n användas för att styra de anslutna prylarna.

Apple Insider tänker sig att framtida generationer av Apple TV kan bygga vidare på den här funktionaliteten. Exempelvis kan enheten få inbyggd mikrofon och stöd för "Hey Siri"-kommandot. Användare skulle kunna släcka lampor i andra rum eller sänka temperaturen i sovrummet när det är sängdags genom att prata med enheten.

Apple TV uppdaterades senast i januari 2013 då Apple gjorde en mindre förändring av processorn. Hårdvaran är i princip oförändrad sedan mars 2012. Apple ryktas hålla ett event den 16 oktober, men uppgifter gör gällande att Apple TV kan få vänta på en uppdatering till nästa år.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.