Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenska Plotagon till final

På onsdag tillkännages vinnarna i den amerikanska tävlingen Fast Company Innovation by Design Awards och svenska Plotagon är en av finalisterna. Deras app gör det enkelt att skapa animerade kortfilmer.

I somras skrev 99mac om svenska Plotagon som med appar för både OS X och IOS gör det enkelt för vem som helst att skapa animerade kortfilmer. Appen har hyllats som bland annat "Bästa nya app" i flera länder sedan lanseringen och nu har den också kammat hem en finalplats i en amerikansk tävling.

På onsdag avgörs årets upplaga av Fast Companys tävling Innovation by Design Awards och Plotagon är en av finalisterna i app-kategorin.

"Att komma till final i en så pass prestigefylld tävling som Innovation by Design Awards känns som en rejäl klapp på axeln. Design handlar om att göra det komplicerade enkelt. Genom Plotagon har vi tagit animation, som traditionellt sett är ett komplicerat område, och utvecklat en app som är så enkel att använda att vem som helst kan skapa sin egen 3D-animerade film", säger Jonathan Hise Kaldma, kreativt ansvarig på Plotagon i ett pressmeddelande.

Övriga nominerade i kateogrin är spelet Monument Valley, NYT Now, Reporter och Storehouse.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.