Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första stora uppdateringen till IOS 8 är här

Nu är den första större uppdateringen av IOS 8 redo. Version 8.1 finns tillgänglig på måndag och bjuder bland annat på funktioner för Apple Pay.

Apple visade upp IOS 8 för första gången under sin utvecklarkonferens WWDC i somras och demonstrerade sedan det nya mobila operativsystemet ytterligare när de lanserade Iphone 6 och 6 Plus.

Det hör till vanligheterna att det kommer med att par buggar vid mjukvarulanseringar, men med IOS 8 har det gått sämre än vanligt. När Apple släppte den första uppdateringen 8.0.1 ställde den till med stora bekymmer för användare av Iphone 6 och 6 Plus och företaget fick snabbt dra tillbaka den och prova igen med version 8.0.2.

Nu är Apple redo att släppa den första stora uppdateringen, version 8.1 finns tillgänglig via App Store från och med på måndag och bjuder på några förändringar utöver de sedvanliga buggfixarna och säkerhetsförbättringarna.

En av de största nyheterna för amerikanerna är att #Apple Pay nu finns med och betalsystemet går att använda från och med den oktober. Uppdateringen innehåller också stöd för de större upplösningarna som kommer med de nya Ipad-modellerna.

Funktionen för att vidarebefordra sina sms till en dator med OS X Yosemite aktiveras också med IOS 8.1, så användare som sitter vid sin dator kan svara på sina meddelanden direkt från datorn.

Med IOS 8 gjorde Apple större förändringar i appen Bilder som inte uppskattades av alla, med 8.1 återkommer Kamerarullen för användare som inte aktiverat Icloud Drive, för användare som har gjort det finns det nu en mapp som heter "Alla bilder".

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.