Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tim Cook: "Inte värt att göra en ny Ipod Classic"

På konferensen WSJD Live sade Tim Cook att Apple tog bort musikspelaren Ipod Classic för att vissa komponenter inte längre gick att få tag på.

En gång i tiden var musikspelaren Ipod en av Apples största kassako. I takt med att IOS-enheter som Iphone och Ipad tagit över den rollen har de vanliga versionerna av Ipod fört en allt mer tynande tillvaro både i nyhetsflödet och i Apples finanser. Under den senaste kvartalsrapporten meddelade Apple att försäljningen av Ipod inte kommer att redovisas separat framöver, utan istället klumpas ihop med tillbehör under kategorin Övrigt.

I samband med Apples evenemang i september när bolaget presenterade nya Iphone-modeller och visade upp Apple Watch passade de också på att i tysthet pensionera Ipod Classic, som vid det laget inte blivit uppdaterad sedan 2009. Därmed försvann den sista Ipod-enheten med det traditionella skrollhjulet, vanlig hårddisk och anslutning med 30-pinnarskontakt.

Under sin intervju på konferensen WSJD Live fick Tim Cook frågan varför Apple tog bort musikspelaren, som trots sin ålder var älskad av många på grund av sitt stora lagringsutrymme på 160 gigabyte. Enligt Cook berodde beslutet att lägga ner produkten på att vissa komponenter inte längre gick att få tag på. Att lägga tid och resurser på att utveckla en uppdaterad version var inte värt det, eftersom efterfrågan var så pass liten.

För de som ändå vill ha en musikspelare med mycket utrymme rekommenderade Tim Cook istället Ipod Touch, som har ett lagringsminne på 64 gigabyte.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.