Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ifixit skruvar upp Imac med Retina

Gänget på Ifixit är alltid snabba med sina skruvmejslar för att ta reda på vad som döljer sig i nya produkter. En av de senaste undersökningarna gäller Apples nya 27-tums Imac med Retinaskärm.

Apple lanserade en ny 27-tums Imac med Retinaskärm under sitt event tidigare i oktober och nu har gänget på Ifixit lagt vantarna på ett exemplar och skruvat isär datorn för att se vad som döljer sig inuti.

Förutom själva skärmen är Retina-versionen i stort sett identisk med föregångaren. Ifixit har ingen större nytta av sina skruvmejslar då skärmen sitter klistrad med dubbelhäftande tejp till chassit. När skärmen väl är lös sitter man där med problemet att få ihop datorn igen då tejpen inte verkar gjord för att återanvändas.

Med skärmen ur vägen noterar Ifixit att det finns många delar som användare kan byta ut själva. Processorn sitter inte fastlödd och kan bytas ut, precis som hårddisken och SSD-enheten. Internminnet går också att bytas ut, men att göra det är betydligt enklare då det finns en lucka i chassit för det ändamålet. Grafikkortet sitter däremot direkt på logikkortet och sitter där det sitter.

Skärmpanelen konstaterar Ifixit kommer från LG och ett långt smalt mönsterkort i nederkanten innehåller de styrkretsar som Apples vd Tim Cook pratade om under presentationen som skräddarsytts för att kunna driva skärmens 14,7 miljoner pixlar.

Ifixit avrundar sin genomgång med att ge modellen en femma i betyg gällande hur lätt den är att reparera på egen hand, på en tiogradig skala.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.