Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft satsar på träning och hälsa med armbandet Band

Nu ger sig Microsoft in i matchen om en plats på människors handled med armbandet Band som bland annat mäter träning och sömn. Band är kompatibelt med IOS, Android och Windows Phone.

Det tycks som att marknaden ännu inte är helt mättad när det kommer till armband och klockor som vill hjälpa oss att hålla koll på vår träning och hälsa. Microsoft börjar nu att sälja sitt första armband som heter Band.

Att Microsoft arbetat på produkten ryktades det om redan i somras som 99mac rapporterade om. I oktober kom ytterligare uppgifter som nu bekräftas när företaget börjar sälja Microsoft Band.

Microsoft Band är ett armband med en avlång 1,4-tumsskärm som kopplas till en telefon via Bluetooth 4.0. Batteriet uppges räcka i upp till 48 timmar med GPS avstängt. Bandet har förutom GPS, gyrometer, accelerometer, ljus- och UV-sensor och kan mäta puls och hudtemperatur.

Förutom att mäta träning och sömn kan användare få notiser direkt på handleden. Mejl och kalenderhändelser syns direkt på skärmen och det går att se vem som ringer i den kopplade telefonen. För påminnelser eller väckning kan Band använda ett vibrerande alarm. Windows Phone-användare får också tillgång till röstassistenten Cortana som motsvarar Apples Siri.

En del andra tillverkare har nöjt sig med att stöda en plattform, exempelvis fungerar Apple Watch med Iphone och Android Wear-baserade produkter med Android. Men Microsoft tänker annorlunda med sitt Band som fungerar med IOS, Android och Windows Phone.

Microsoft Band säljs via Microsofts webbplats och butiker i USA med start idag för 199 dollar, motsvarande cirka 1 850 kronor. När det börjar säljas i fler länder är inte känt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.