Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Årets genomgång av svenskarnas internetvanor är här

Varje år kartlägger Stiftelsen för internetinfrastruktur svenskarnas internetvanor och nu är årets upplaga här.

Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE) ger årligen ut rapporten "Svenskarna och internet" om vår internetanvändning och hur den utvecklas. Nu kommer årets upplaga som bland annat visar att svenskarna använder surfplattor i högre utsträckning och att fildelningen går ner.

Enligt rapporten lägger svenskarna 21,6 timmar per vecka på internet i år, vilket kan jämföras med 19,9 timmar förra året. Ökningen gäller främst användning i hemmet och tros bero på att allt fler använder surfplattor. Pamela Davidsson, chef för området statistik och fakta på .SE säger i ett uttalande:

"Surfplattan är i dag lika självklar som tv:n för många barnfamiljer och ökningen är betydligt snabbare än den vi såg när internet och smarttelefoner introducerades. Både internet via datorn och särskilt smartmobilen hade en längre uppstartssträcka på flera år innan spridningen tog riktig fart till skillnad från surfplattan där spridningen tog fart nästan från noll."

Fildelningen uppges ha minskat från 21 till 19 procent och en anledning kan vara att fler använder surfplattor i kombination med det utökade utbudet av strömmande tjänster för musik och film. Spotify och Netflix fortsätter att vara populära.

Hela 73 procent av svenskarna har en smart telefon och allt mer av internettiden spenderas på mobilen där de populäraste apparna är Facebook, banktjänster, tidningar, spel och vädertjänster.

Läs hela rapporten på .SE:s webbplats där den också kan laddas ner i PDF-format.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.