Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Imessage-mål godkänns av domstol

De konsumenter som stämt Apple för olevererade textmeddelanden kan gå vidare till rättegång, beslutar en domstol i Kalifornien.

I maj rapporterade 99mac om konsumenten Adrienne Moore som stämt Apple för textmeddelanden som inte levererats efter ett byte från Iphone till en Android-mobil. Detta berodde på Apples tjänst Imessage som skickar meddelanden genom Apples servrar, och som fortfarande associerade telefonnumret till en Apple-enhet.

Lucy Koh.

Nu har domare Lucy Koh i Kalifornien beslutat att processen kan gå vidare till rättegång. Stämningen är en så kallad grupptalan där Adrienne Moore är kärande och företräder fler drabbade konsumenter.

I stämningsansökan hävdar Moore att Apple hindrat meddelanden från att komma till kundens nya mobil som ett resultat av Imessage. Därmed har Apple hindrat det gällande avtalet mellan Moore och operatören Verizon, enligt vilket hon kunde skicka och ta emot sms som en del av sitt abonnemang.

Apple har heller inte gett tillräckligt mycket information om hur Imessage-tjänsten fungerar. Adrienne Moore hävdar att hon förlorat "oräkneliga" textmeddelanden som ett resultat av telefonbytet. Även i fall där tidigare Iphone-användare har stängt av Imessage innan bytet ska meddelanden ha kommit bort.

Att domstolen nu gett grönt ljus för att gå vidare gör det enligt Gigaom mer sannolikt att Apple väljer att förlika innan målet når rättegång. Apple har också nyligen lanserat ett verktyg för att ta bort ett telefonnummer från Imessage-tjänsten via en webbsida.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.