Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples privata appar

Apple använder internt en hel uppsättning appar som inte är avsedda att nå allmänheten och som används för tester eller för att förenkla arbetslivet. Här är några av dessa.

Anställda på Apple har tillgång till en hel uppsättning appar som aldrig lanseras till allmänheten, utan bara är tänkta att användas internt. Nu har Business Insider redovisat några av dessa appar som Apples personal använder för att kommunicera med varandra, testa utrustning och förenkla sitt arbete.

Switchboard

Detta är Apples egen interna App Store där anställda laddar ner och installerar appar att använda i jobbet. Intressant nog använder många av de interna Apple-apparna en metod för att logga in som kommer från Android, nämligen att svepa med fingrarna i ett särskilt mönster.

TouchFighter 2

Det här enkla rymdspelet utvecklades av Apple för att testa accelerometern i Iphone, och visades under en demonstration 2008 när Apple öppnade upp för utvecklare att göra appar för Iphone.

Receipt

Receipt är en app som underlättar det dagliga livet för en Apple-anställd. Efter en affärslunch kan den här appen ta en bild av kvittot och spara på telefonen, samt automatiskt räkna ut den anställdes utlägg.

Radar

Radar är en app som anställda använder för att rapportera om buggar som upptäcks i nya versioner av IOS. App-ikonen är en myrslok, eftersom dessa äter insekter (bugs).

RZM

RZM används av Apples butiksansvariga för att jämföra hur butiken presterar försäljningsmässigt jämfört med tidigare år och andra butiker.

MobileGenius

Den här appen används av anställda i Apple-butikernas Genius-barer och ger tillgång till information om kunders reparationsstatus, historik och loggade tester av trasiga enheter.

Operator

Den här appen är ytterligare en som används för att testa enheter. Operator kan testa funktionaliteten för olika komponenter i en Iphone, Ipad eller Ipod så som högtalare, knappar eller batteri. Appen innehåller enligt uppgift också fyra låtar med rockbandet INXS för att testa enhetens ljud.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.