Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

xServe-kluster presterar 12.5 Teraflops

Virginia Tech gick igår ut med att deras superdator System X, bestående av 1100 xServe G5, nu har en beräkningsförmåga på 12.5 teraflops, vilket betyder att den kan utföra 12.5 triljoner beräkningar i sekunden. Detta är en ökning med 2 teraflops efter bytet från Powermac till xServe. Årets lista över de snabbaste superdatorerna i världen kommer i November och förra året hamnade Big Mac, som datorn även kallas, på tredje plats.

System X låg nere hela våren, då Virginia Tech bestämde sig för att byta från Powermac G5 till de betydligt mindre utrymmeskrävande xServe-datorerna. Under förhandlingarna med Apple inför bytet lyckades Virginia Tech få specialbyggda datorer av Apple, med 2.3GHz processorer istället för 2GHz som är standard i xServe G5. Enligt Apple finns inga planer att sälja denna variant till allmänheten, utan de var endast menade för System X. Kostnaden för ombyggnaden gick på $600.000.

Datorn kommer att användas för beräkningar inom nanoelektronik, aerodynamik och molekylär modellering av proteiner. Dessa beräkningar kunde tidigare ta år, men med den nya datorn kan forskarna göra dem på ett par dagar.

http://www.macnn.com/news/26735

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.