Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia visar upp Ipad-klonen N1

Nokia gör comeback i hårdvarubranschen med nya surfplatta N1, vars design påminner en hel del om Ipad Mini.

Tidigare i år sålde Nokia sin hårdvarudivision till Microsoft, men nu är företaget tillbaka med sin första egna produkt efter försäljningen. Idag visar Nokia upp sin kommande Android-platta N1.

Likheterna med Ipad Mini är slående. Förutom att N1 också har en bildskärm på 7,9 tum med samma upplösning på 2 048 x 1 536 pixel som Apples minsta Ipad, är enheten också gjord i ett stycke aluminium och har kamera, knappar och hörlursport på motsvarande ställen. Undersidan av N1 har också hål för högtalare i samma stil som Ipad Mini och vad som ser ut som en Lightning-port, men det är en USB-anslutning med den nya vändbara kontakten Type-C.

Med en tjocklek på 6,9 millimeter är dock Nokia N1 faktiskt något tunnare än Ipad Mini, och även lite lättare med en vikt på 318 gram. Självklart finns ett skyddsfodral till N1 som för tankarna till Apples Smart Cover. Även webbplatsen som presenterar N1 har en design som tagen från Apples webbplats om Ipad Mini.

På insidan av N1 finns en fyrkärnig Intel Atom-processor på 2,4 gigahertz, två gigabyte arbetsminne och 32 gigabyte lagringsutrymme. På baksidan finns en kamera på åtta megapixel, och på framsidan en på fem megapixel för videosamtal. Plattan kommer med den senaste versionen av Android som kallas för Lollipop, men med ett Nokia-utvecklat gränssnitt som kallas för Z Launcher.

Nokia samarbetar med Foxconn om själva produktionen av plattan, som kommer att lanseras nästa år. I första hand satsar Nokia på marknader som Ryssland, Kina och utvalda europeiska länder. Priset uppges börja på 249 dollar (motsvarande 1837 kronor) före skatter vilket är en bra bit under Apples priser.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.