Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Utvecklingsverktyg för Apple Watch lanseras

Apple släpper de första utvecklingsverktygen för sin kommande Apple Watch som låter utvecklare anpassa sina appar till den smarta klockan.

Apple tillkännager nu att Watchkit är tillgängligt för IOS-utvecklare, vilket ger verktyg för att skapa appar till den kommande smarta klockan #Apple Watch. Apple-chefen Phil Schiller säger i ett uttalande:

"Apple Watch är vår mest personliga enhet någonsin, och Watchkit ger de fantastiska IOS-utvecklarna verktygen de behöver för att skapa spännande nya upplevelser direkt på handleden."

Watchkit är en del av utvecklingsverktygen till betaversionen av IOS 8.2, och är tillgängligt för alla registrerade IOS-utvecklare. Det finns två delar av Watchkit-appar – dels ett Watchkit-tillägg som körs på Iphone, och dels lokala resurser på själva klockan. När en app startas på Apple Watch körs tillägget på Iphone i bakgrunden och uppdaterar informationen på klockan samt svarar på användarens kommandon.

Med Watchkit finns det tre möjligheter att koppla samman Iphone-appar med skärmen på Apple Watch. Watchkit-appar är en komplett app på själva klockan med användargränssnitt som låter användaren starta, kontrollera och använda appen med hjälp av Apple Watch. Snabbtitt är en metod för att presentera snabb information från telefon-appen genom att svepa uppåt på klockans skärm. Genom Aktiva notiser kan användare också svara på och hantera notiser med ett kommando som skickar instruktioner till appen på telefonen.

Apple har lanserat en webbsida med information om Watchkit och en instruktinosvideo för att hjälpa utvecklare att komma igång med att anpassa sina appar till Apple Watch.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.