Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Toca Boca lanserar pappersleksak

Svenska Toca Boca står bakom flera av barnens favoritappar. Tillsammans med gatukonstnären Chu från Argentina tar de paus från apparna och lanserar en pappersleksak.

#Toca Boca säger att de är en digital lekstudio och har flera populära appar i App Store riktade till barn. Men nu lanserar de något annat än en app, nämligen en pappersleksak.

Leksaken heter Toca Paper Creatures och är skapad tillsammans med gatukonstnären Chu från Argentina. Den består av en mängd färgglada bitar som kan kombineras på tusentals sätt för att skapa egna varelser. Barnen klarar sig utan instruktioner eller riktlinjer från vuxna.

"För mig handlar konst om lek och att behålla kontakten med barndomen. Under arbetet med Toca Paper Creatures fick jag chansen att leka med prototyper och testa dem tillsammans med olika barn över hela världen. Det var verkligen inspirerande att försöka behålla barnens perspektiv genom hela den skapande processen," säger Julian Manzelli, även känd som Chu.

Leksaken passar väl in i Toca Bocas filosofi kring design och lek, enligt Jens Peter de Pedro, kreativ chef på Toca Boca och ansvarig för det här projektet. Målet är ett ge barn möjlighet att vara kreativa och påhittiga oavsett om det är via en skärm eller genom annan fysisk lek.

Toca Paper Creatures går att köpa i Toca Bocas webbshop och kostar 30 dollar, vilket blir 347 kronor inklusive moms och frakt inom Sverige.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.