Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Populäraste apparna på hemskärmen

Om man räknar bort apparna som kommer förinstallerade i IOS, vilka appar är då populärast? Bortom topplistorna i App Store försöker appen #Homescreen att svara på det.

IOS kommer med flera appar förinstallerade, men med hela App Store att tillgå tar det inte lång stund från första uppstarten av en ny enhet innan hemskärmen ser helt annorlunda ut. Det är alltid lite spännande att kika på hur andra har organiserat sina appar och jämföra strategier för att hitta rätt bland alla ikonerna.

Betaworks står bakom appen #Homescreen som ber användare att ta en skärmdump av sin hemskärm och sedan dela den via Twitter. Länken som postas på Twitter leder till en webbplats där andra kan se vilka appar användaren valt att ha på sin hemskärm och med hjälp av bildigenkänningsteknik kan Homescreen också ge mer information om apparna i fråga när användaren svävar över ikonerna på bilden.

Det finns också en sammanställning över veckans populäraste appar bland appens användare som räknar bort Apples förinstallerade appar. Betaworks tycker att den genererade hemskärmen kan kallas för "den ultimata telefonen".

I skrivande stund hittar 99mac:s två redaktörer flera av sina egna appar på topplistan som innehåller exempelvis Facebook, Instagram, Google Maps, Snapchat och Flipboard.

I ett inlägg från början av året skriver Betaworks på sajten Medium om analyser de gjort utifrån skärmdumpar postade till Twitter med hashtaggen #Homescreen2014. Bland annat noterar de att flera användare byter ut många av de förinstallerade apparna för mejl, väder och kalendrar mot alternativ från tredjepart. Mellan 45–65 procent av de undersökta hemskärmarna hade bytt ut Apples standard-appar mot alternativ.

Meddelande-appar blir också allt vanligare på hemskärmen, men inte som ersättning till Apples Meddeladen utan som komplement. Facebook Messenger, Whatsapp och Snapchat hörde till de vanligaste på bilderna.

Hur ser din hemskärm ut? Posta en bild i diskussionen nedan!

Namn
#Homescreen
Plattform
IOS
Utvecklare
Betaworks Studio, LLC
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.