Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Patent antyder att Game Boy-emulator kommer till mobiler

Nintendo har lämnat in en patentansökan som tyder på att företaget funderar på att släppa en Game Boy-emulator för bland annat mobiltelefoner.

Nintendo Game Boy introducerades till världen 1989 och blev snabbt en succé. Den handhållna spelkonsolen har sålt i miljontals exemplar och spelen är än idag populära att emulera i exempelvis Macar eller pc-datorer.

I ett nyligen publicerat patent ser det ut som att Nintendo funderar på att ta fram en egen emulator för bland annat mobiltelefoner, rapporterar Techcrunch.

"En mjukvaruemulator för att emulera en handhållen spelplattform som Game Boy, Game Boy Color och/eller Game Boy Advance på en enkel plattform (exempelvis underhållningssystem på flygplan eller tåg, en personlig digital assistent, en mobiltelefon) använder ett antal funktioner och optimeringar för att erbjuda grafik av hög kvalitet och ljud som nästan erbjuder samma upplevelse som originalplattformen."

Intresset från spelare finns definitivt där. Det har dykt upp emulatorer för IOS tidigare, men inga med officiellt stöd från Nintendo. Apple tillåter inte emulatorer då de lagligt rör sig inom ett grått område och apparna har därför smugit sig in i App Store genom att exempelvis låtsas vara en annan typ av app. De tas oftast bort så snart deras riktiga funktionalitet uppdagas. Det finns flera alternativ tillgängliga utanför App Store och i Google Play för Android-enheter.

Nintendo har tidigare hållit sig till att erbjuda sina spel till egna enheter så som Nintendo 3DS och Wii U där både nya och gamla spel finns att köpa och ladda ned. Enligt Techcrunch har företaget tidigare sökt patent för liknande saker så det är inte säkert att det här patentet innebär att de ändrat uppfattning.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.