Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple skickar ut automatiskt säkerhetsuppdatering

Apple har för första gången skickat ut en kritisk säkerhetsuppdatering för OSX till alla användare automatiskt.

Apple har släppt en säkerhetsuppdatering för OS X Yosemite och de äldre systemen Mavericks och Mountain Lion. Uppdateringen åtgärdar ett kritiskt säkerhetsproblem med programvaran som tillhandahåller så kallade NTP-tjänster (Network Time Protocol). Säkherhetsbristen kunde i värsta fall låta en hackare ta kontroll över datorn.

NTP är ett av de äldsta protokollen som fortfarande är i bruk, och synkroniserar tid mellan olika datorer i ett nätverk. Säkerhetshålen offentliggjordes i fredags av USA:s inrikessäkerhetsdepartement och ett säkerhetsinstitutet Carnegie Mellon. Förutom Apple kan produkter från ett dussintal företag kan vara sårbara, rapporterar Reuters.

Apple skickade ut en uppdatering till OS X genom sitt automatiska leveranssystem som de haft i två år, men aldrig tidigare använt. Anledningen är att Apple ville skydda sina kunder så snabbt som möjligt på grund av säkerhetsbristens allvar, uppger Apples talesperson Bill Evans. Enligt honom kräver uppdateringen ingen omstart och Apple känner inte till något fall där en Mac-dator utsatts för attack genom säkerhetsluckan.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.