Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

apple homekit

Apple TV krävs för Siri-styrning av hemmet

Under CES 2015 lanserades flera nya produkter med stöd för Homekit. Det framkom också att det kommer att krävas en Apple TV för den som vill styra hemmet utifrån med hjälp av Siri.

Under förra veckans elektronikmässa CES i Las Vegas visades det upp flera nya produkter som är kompatibla med Homekit, Apples ramverk för det smarta hemmet. Tillverkare som Elgato, Incipio demonstrerade produkter som utlovar styrning och kontroll över viktiga funktioner i hemmet.

Elgato har presenterat Eve, som är ett kommande system med smarta sensorer som analyserar bland annat luftfuktighet, temperatur, tryck och vattenförbrukning. Dessutom erbjuds säkerhetsfunktioner genom sensorer på fönster och dörrar.

Incipio visade upp tre stycken lösningar – en adapter som förvandlar varje glödlampa i hemmet till en smart lampa, en motsvarande adapter för eluttag samt Power Strip. Den sistnämnda är en grenkontakt som ger ström till tre enheter och genom ett fjärde uttag kan skapa en "smart" enhet som bland annat svarar på kommandon via Siri.

Tidigare rykten om att Apple TV skulle få en central roll i Homekit-systemet bekräftades på mässan, rapporterar The Verge. Användare som vill kunna fjärrstyra Homekit-utrustning med Siri när de inte är hemma kommer att behöva en Apple TV. I oktober förra året dök det upp stöd för Homekit i en betaversion av IOS för Apple TV.

Att kontrollera Homekit-enheter via en app på Iphone eller Ipad fungerar dock utan någon Apple TV om användaren är på en plats bortom hemmets Wifi-nätverk. Det är bara röstkommandon via Siri som kräver att användaren är uppkopplad hemma, eller har en Apple TV som kan agera hubb.

Endast tredje generationens Apple TV med mjukvara version 7.0 eller senare har stöd för Homekit.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.