Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sverige kan få vänta på Apple Watch

Det finns få ledtrådar till när Apple Watch faktiskt börjar säljas, men formuleringar på Apples egen webbplats antyder att USA får klockan först och att resten av världen får vänta.

När Tim Cook först visade upp #Apple Watch för omvärlden sa han att klockan börjar säljas "tidigt 2015". Apples butikschef Angela Ahrendts nämnde senare att säljstarten kommer att ske under våren i ett meddelande till företagets butiksanställda. 99mac-redaktionen är knappast ensamma om att sitta på nålar i väntan på att få se skapelsen i verkligheten, så hur långt är det kvar egentligen?

Apple uppdaterade sin webbplats med en egen flik för Apple Watch efter lanseringen och där finns förutom flera läckra bilder av klockan också en enkel rad som berättar att klockan blir tillgänglig under 2015, men som vanligt tycks Apple ha lagt möda bakom formuleringen. Bara för USA står det "tidigt 2015", för resten av länderna finns översättningar av det betydligt vagare "kommer 2015".

I bilden ovan syns sidan för Apple Watch i Kina, Tyskland, Storbritannien, USA, Sverige och Frankrike som några exempel på hur Apple formulerat när klockan blir tillgänglig.

När Apple först började sälja Iphone år 2007 såldes den först exklusivt i USA, och började sedan säljas i några fler länder under slutet av samma år. Numera släpper företaget sina nya telefonmodeller i ett antal länder på en gång och rullar sedan ut nyheterna till fler länder efter hand.

Det är inte otänkbart att Apple nu väljer att upprepa samma försäljningsmodell för Apple Watch för att försöka hinna med att producera tillräckligt många enheter för att möta kundernas efterfrågan på en eller några marknader i taget.

Apple Watch kommer att säljas i tre modeller och utseendet kan sedan varieras med ett antal armband. Utgångspriset är satt till 349 dollar, vilket med svensk moms motsvarar omkring 3 300 kronor, men utöver det är priserna okända.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.