Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya detaljer om Apple Watch

Apple arbetar vidare med Apple Watch och nu finns nya detaljer kring klockan och den tillhörande Iphone-appen.

Betaversionen av IOS 8.2 nämner en särskild app som används för att kontrollera och ställa in den kommande smarta klockan #Apple Watch. Nu har den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman på 9to5mac rapporterat fler detaljer om Apple Watch-appen.

Enligt honom kallas appen än så länge för Companion inom Apple, men namnet kan komma att ändras. Appen styr inställningarna för hur Iphone och Apple Watch ska interagera med varandra, samt används för att hantera klockans egna appar.

Användare kan hantera klockans hemskärm genom en översiktsvy över klustret av appar. Från Companion-appen visas också information om Apple Watch så som hur mycket lagringsutrymme som finns kvar, antalet låtar, bilder och appar som är synkroniserade samt serienummer och detaljer om Wifi-anslutning och Bluetooth.

Klock-funktioner

Gurman noterar att den inbyggda klock-appen i Apple Watch har fått en ny så kallad komplikation – extra funktioner som visas bredvid urverket. Det nya är ett monogram som låter användare visa en virtuell gravering på klockan, som till exempel ens initialer. Detta ger ytterligare möjligheter till att göra Apple Watch mer personlig.

En annan komplikation som går att aktivera är information om en särskild aktiekurs som visas direkt på urverket. Det går också att aktivera en lite röd prick som visas ovanför urtavlan för att signalera när Apple Watch tagit emot nya notiser från en Iphone.

Meddelanden

Eftersom Apple Watch inte har något virtuellt tangentbord måste användarna svara på inkommande meddelanden genom röstkommandon. Sedan tidigare har Apple avslöjat att det antingen går att diktera textmeddelanden, eller skicka ljudklipp. Det går att ställa in om Meddelanden ska använda diktering eller ljudinspelning som standard.

Det går att ställa in att inte visa textmeddelanden på Apple Watch, eller att bara visa de som kommer från användarens kontaktlista. Precis som på en Iphone går det också att ställa in att visa läskvittenser, och hur många gånger ett oläst meddelande ska pocka på användarens uppmärksamhet.

Lösenkod

Appen Companion visar också att Apple Watch kommer att ha stöd för en fyrsiffrig lösenkod, och det krävs att den funktionen är aktiverad för att använda betalningssystemet Apple Pay.

Användare kan välja att låsa upp klockan automatiskt genom låsa upp en parkopplad Iphone antingen med kod eller Touch ID. Detta fungerar dock bara om Apple Watch bärs runt handleden vid tillfället. Slutligen går det att ställa in så att Apple Watch automatiskt raderar sitt innehåll om fel kod slås in tio gånger.

Apple Watch uppges lanseras "tidigt 2015 i USA, men andra länder så som Sverige kan få produkten senare under året. Priser är ännu inte avslöjade annat än att klockan kommer kosta "från 349 dollar", vilket är cirka 2 800 svenska kronor. De svenska priserna lär dock bli högre än så.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.