Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Koncept

Klassisk Mac i modern kostym

För 30 år sedan lanserade Apple Macintosh. Det här designkonceptet från tyska Curved/Labs visar hur datorn skulle kunna se ut om den gjordes idag.

Apples produkter beundras bland annat för sin design. För drygt 30 år sedan lanserades Macintosh, numera en välkänd ikon inom datorvärlden. Tyska Curved/Labs funderar på hur Macintosh hade kunnat göras idag med inspiration från Apples senaste Imac-modeller.

Ett gäng otroligt snygga renderingar visar en platt Macintosh som skulle baseras på komponenterna från en 11-tums Macbook Air, men med en pekskärm inbyggd.

Datorn skulle ha 128 gigabyte internlagring och antingen fyra eller åtta gigabyte minne. Hjärtat i burken skulle vara en Intel i7-processor. Curved/Labs tänker sig att chassit skulle göras av samma typ av aluminium som används till Apples nuvarande Macbook-, Iphone- och Ipad-modeller. På baksidan skulle det finns en lysande Apple-logotyp.

Diskettstationen på framsidan av Macintosh-datorn ersätts i det här konceptet av en SD-kortsläsare, Facetime-kamera, högtalare och mikrofon. Denna moderna version av Macintosh skulle ha stöd för Wifi och Bluetooth och utrustas med nya USB 3.0- och Lightningportar.

Curved/Labs tänker sig till och med ett inbyggt batteri för att kunna ta med sig skönheten till olika platser. Datorn skulle säljas i färgerna guld, rymdgrå och silver tillsammans med färgmatchade möss och tangentbord.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.