Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Swift klättrar på topplista

Apples programmeringsspråk Swift klättrar 46 platser på topplista. Under året förväntas språket ta sig in på topp 20 där Objective-C just nu ligger på plats 10.

Apple introducerade ett nytt programmeringsspråk kallat för #Swift i somras under sin utvecklarkonferens WWDC. Språket är en ersättare till #Objective-C och ska bland annat göra det lättare att undvika vanliga kodningsfel. I en ny topplista från Redmonk som jämför hur olika språk diskuteras och används på sajterna Stack Overflow och Github klättrar Swift 46 placeringar.

"Tillväxten för Swift saknar motstycke i de här rankningarnas historia. När vi ser dramatisk tillväxt för ett språk rör det sig ofta om ökningar på mellan 5–10 platser och ju närmare topp 20 eller inom toppen ju svårare blir det."

Redmonk noterar att det skett få förändringar bland de topp 10 placerade språken. Swift däremot klättrar från plats 68 till 22 i den senaste uppdateringen av topplistan och Redmonk förväntar sig att språket klättrar ytterligare under året.

Objective-C ligger på plats tio på listan, medan topp 4 består av Javascript, Java, PHP och Python.

Redmonks rankning av programmeringsspråk
1. Javascript
2. Java
3. PHP
4. Python
5. C#
5.C++
5. Ruby
8. CSS
9. C
10. Objective-C
11. Perl
11. Shell
13. R
14. Scala
15. Haskell
16. Matlab
17. Go
17. Visual Basic
19. Clojure
19. Groovy

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.