Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sid Meiers Starships utlovar rymdfärder

Spellegenden Sid Meier ger snart ut ett nytt spel med fokus på design av rymdskep och utforskande av världsrymden.

Sid Meier kan kallas något av strategispelens gammelfar och ligger bakom kända spel som bland annat Civilization, Pirates! och Railroads! Sid Meier arbetar idag på spelstudion Firaxis Games, som nyligen gav ut CivilIzation: Beyond Earth.

Nu har Meiers nästa projekt annonserats, vilket enligt Gamespot även det kommer att utspela sig i världsrymden. Titeln blir Sid Meier's Starships och kommer att släppas under våren 2015 till Ipad, Mac och pc.

I spelet går det ut på att kontrollera en flotta av rymdskepp som färdas genom galaxen för att utföra uppdrag, skydda planeter och grundlägga en federation. Det utlovas också möjligheten att konfigurera egna rymdskepp för att göra spelet mer personligt. Sid Meier säger:

"Mitt mål var att skapa en upplevelse som fokuerar på design av rymdskepp och strider i ett universum fyllt av interstellära äventyr, diplomati och utforskning. [..] När jag designade Starships fascinerades jag av tanken på att utforska nästa kapitel i historien från Civilization: Beyond Earth. Vad händer efter att vi koloniserar vårt nya hem, och till slut bygger rymdskepp för att resa till stjärnorna?"

Starships kommer dock inte bara att bygga vidare på berättelsen från Beyond Earth. Firaxis utlovar också att det ska finnas spelmässiga kopplingar för de som äger båda spelen, som ska "förhöja och utvidga båda spelupplevelserna".

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.