Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

lösenordshanterare

Lastpass släpper klient för Mac

Lastpass är en lösenordshanterare för att skapa och lagra säkra och unika lösenord till sitt digitala liv. Nu släpper de en ny Mac-klient som bland annat ger tillgång till lösenorden offline.

Med allt mer viktig information om oss själva ute på internet är det viktigt att ha säkra lösenord, helst unika till varje tjänst. För att hålla ordning finns flera lösenordshanterare att välja bland. #Lastpass är en av dessa som nu visar upp en ny klient för Mac.

Tidigare fanns Lastpass bara som ett tillägg för webbläsare och via en webbplats, men nu kommer ett program för Mac-användare med nya funktioner, rapporterar 9to5mac.

Användare kan lagra lösenord, bank- och kreditkort, säkra anteckningar och annat viktigt i Lastpass. Tjänsten kan också generera unika och säkra lösenord när du skapar ett konto på en ny tjänst, eller vill uppdatera ett äldre lösenord till något nytt och säkrare.

Lastpass varnar också användaren om något av de sparade lösenorden borde uppdateras till ett nytt och säkrare. Med den nya Mac-klienten kommer användaren åt sina lösenord även utan en internetuppkoppling och det finns snabbkommandon för att söka efter ett sparat lösenord precis när man behöver det.

Programmet finns i Mac App Store, finns som en app för Iphone och Ipad och som ett tillägg för webbläsare och via webbplatsen. En Premium-version av tjänsten kostar 109 kronor per år.

Namn
LastPass
Plattform
OS X
Utvecklare
Joseph Siegrist
Version
3.2
Pris
Gratis
Krav
OS X 10.8 eller senare, 64-bitars processor
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
45 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.