Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kameraförsedd Apple-bil pekar mot nya karttjänster

En mystisk bil med kameror på taket väcker nyfikenhet i San Fransisco-området. Spekulationer säger att Apple kan förbereda nya karttjänster, eller rentav förarlösa bilar.

Apple kan ha planer på att lansera nya funktioner till sina karttjänster, till exempel en gatuvy liknande den som Google använder i sina kartor. Detta spekuleras efter att en kameraförsedd mörkblå bil skymtats i San Fransisco-området. Att bilen kör på uppdrag av Apple bekräftas av vägverket i Kalifornien, rapporterar nyhetskanalen KPIX.

Den mest troliga förklaringen är att Apple förbereder en gatuvy till sina karttjänster, och samlar in data för detta på samma sätt som Google gör, genom att köra omkring med en bil och filma. Detta är dock inte bekräftat och det är möjligt att syftet är något helt annat.

Tror på självkörande bil

Nyhetsreportaget intervjuar teknikanalytikern Rob Enderle, som lägger fram teorin att det i själva verket handlar om en självkörande bil som testas. Han menar att antalet kameror på taket är fler än vad som används för att kartlägga gator. Dock bör nämnas att Googles kartbilar har lika många kameror, och att endast ett halvdussin företag innehar tillstånd att testa självkörande bilar i trafiken. Apple är inte ett av dom, men Enderle säger att det kan handla om ett partnerskap.

Apple har inte kommenterat nyheten, men om de förbereder nya funktioner till sina kartor är det också en öppen fråga om det kan lanseras redan i samband med IOS 9 och OS X 10.11 som båda antas komma senare i år, eller om funktionerna låter vänta på sig.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.