Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vionel samlar film- och tv-tjänsterna på samma ställe

Idag lanseras den nya tjänsten Vionel där användare kan söka efter film och tv-serier och snabbt se via vilken tjänst materialet går att se lagligt.

Skådespelaren Michael Nyqvist inleder pressträffen om den nya tjänsten Vionel med att berätta om en typisk kväll hemma hos honom.

– Vi sitter och äter gott och bestämmer oss för att se en film till glassen. Vi fastnar för Big Lebowski och börjar skratta och dra alla filmrepliker som vi kan utantill. Vi tar med oss glassen till soffan och jag loggar in på den första sajten och söker, men filmen finns inte. Lagom tills jag loggat in på den tionde tjänsten är det bara jag kvar i soffan. Barnen har försvunnit till Facebook, hunden vill gå ut och den misslyckade kvällen slutar med att jag kikar på Hitler-tv om andra världskriget ensam.

Nyqvist är officiell ambassadör för Vionel och säger att han har en dröm. I den är det enkelt att använda lagliga alternativ för att se film hemma. Det finns så mycket mer att se än de stora Hollywood-rullarna som går på bio, hemma har man också chansen att se smalare film som inte går upp på bio och film från många olika länder.

– Folk vet vad de vill ha, men inte vad de kan få.

Samma sak har nog hänt de flesta, man vill se något särskilt, men kan inte hitta var materialet går att se lagligt. För den delen är det inte alltid man hittar vad man söker ens om man provar piratsajterna. Vionel är en ny svensk tjänst som vill göra allt det här lättare.

Vionel finns direkt i webbläsaren och möter användaren med en stor sökruta. Där går det att söka efter filmer och tv-tjänster och för varje träff listas var materialet går att se här i Skandinavien. Ett klick på exempelvis Netflix-loggan leder till deras sajt och användaren kan trycka på play. Användaren behöver ha konton och betala för materialet hos respektive tjänst, men slipper logga in på varje tjänst separat för att se vad som finns.

Vionels vd Arash Pendari berättar att det här bara är början. Företaget tittar på andra plattformar som smarta mobiler, surfplattor och smarta tv-apparater och tjänsten kommer att anpassas för fler enheter framöver.

Förutom att visa användarna var de kan se filmer och tv-serier, samlar tjänsten också massor av bra information om titlarna, det går att se vilka skådespelare som är med, hitta andra liknande filmer och det finns sociala funktioner. Det går att följa andra med liknande filmsmak, gilla filmer och på så vis rekommendera dem för andra.

Vionel finns att prova nu via deras webbplats. Den är gratis att använda och man behöver inte ens skapa ett konto för att söka efter material, men en del funktioner kräver att man loggar in för att fungera. Tjänsten är på engelska, men det går utmärkt att söka efter filmer på svenska.

Följande tjänster ingår i Vionels sökningar:

SF Anytime

Viaplay

Cdon

HBO Nordic

Filmnet

Headweb

C More

TV4 Play

Kanal 9 Play

Netflix

Discshop

Film2home

Itunes

SVT Play

Plejmo

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.