Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Upptäck Stockholms museer och konsthallar med app

Nu finns en ny app för både turister och Stockholmare som vill besöka någon av stadens museer, slott eller konsthallar. 99mac laddar ner och undersöker.

Det finns en app för nästan allting nu för tiden och nu är den slitna frasen också sann när det gäller Stockholms museer och konsthallar. Sedan flera år är jag bosatt i staden, men har varit mycket dålig på att upptäcka vad som finns här. Kanske kan den här appen råda bot på det? För att kunna besöka något, behöver man ju veta om att det finns.

Appen är snabbt nedladdad från App Store och kostar inget. Hemskärmen bjuder på fyra rutor med rubrikerna Kulturhistoria, Konst, Natur och Teknik som listar vilka museer, slott och konsthallar som passar in under varje intresseområde.

Appen kan också lista vad som har öppet idag, vad som finns nära användaren och en lista över alla ställen från A till Ö.

Nära redaktionen finns exempelvis Strindbergmuseet som dessutom har öppet idag. Öppettiderna uppdateras i realtid vilket är ett plus. Jag får se en karta där min egen position och museet pekas ut och appen ger snabbt användbar information gällande öppettider, entrépris och en beskrivning av vad jag kan vänta mig vid ett besök.

Det finns också information om hur jag lättast tar mig till de olika platserna och sökningarna kan filtreras efter vilka ställen som är handikappanpassade, har kafé eller butik. Vill jag veta ännu mer finns telefonnummer och länk till ställets webbplats.

Väl nedladdad krävs ingen internetuppkoppling för att använda appen vilket är ett plus för exempelvis turister som vill slippa dyra mobilräkningar. Appen går att använda på antingen svenska eller engelska.

Summering

Den här appen samlar det viktigaste som någon kan tänkas vilja veta om Stockholms museer, slott och konsthallar utan något krångel. Efter en kort stund har jag hittat flera intressanta ställen att besöka framöver som jag inte kände till sedan tidigare.

Namn
Stockholms museer
Plattform
IOS
Utvecklare
Avantime AB
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.