Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac firar julkalenderns vinnare

Det var en magisk kväll i nördighetens tecken när 99mac-redaktionen tog med sin nye vän Daniel Ahlm ut för att fira vinsten i julkalenderns lucka 24.

Den sista luckan i 99mac:s julkalender 2014 lockade med något alldeles särskilt som pris, nämligen en exklusiv lyxmiddag tillsammans med redaktionen. Tävlingsuppgiften var att komponera ihop en egen trerätters som kunde passa för en sådan kväll.

Många var de som kämpade om att ta hem denna upplevelse, men efter en ovanligt svårt överläggning stod Daniel Ahlm som segrare, tack vare en fantasifull och nördig trerätters med Apple-tema.

Förrätt:

Westcoast APPLE-MACka
En lyxig skagen (västkustsk) med med färska räkor och syrligt äpple serverat på ett grillat surdegsbröd.

Huvudrätt:

MAC n’ Cheese
De amerikanska datanördarnas main course, fast långt ifrån dess uppmicrade original Här i form av en liten gratäng på färsk pasta, nyplockade kantareller, lokalproducerad skinka och Västerbottenost.

Efterrätt:

MACaroni Chocolate Surprise
En härligt rik chokladfondant dekorerad av små hallonmacarooner och serverad med en len hallonsås.

Smaklig måltid!

Juryn gick naturligtvis igång på det här, och utsåg Daniel till segrare med följande motivering:

”För ett middagsförslag som går helt i den nördiga redaktionens tecken, och vattnar smaklökarna med en fantasifull och läcker trerätters. En härlig blandning av råvaror med både lokal och global anknytning, som temamässigt har en touch av Apple, men utan att resultera i paltkoma av alla äpplen. Det här låter som en fest för alla sinnen, och juryn har glädjen att önska välkommen till bords.”

Matsalen, Grand Hotel

Efter en synkronisering av de deltagandes kalendrar var det så dags för utekvällen att bli av. Bordet bokades på Matsalen, Grand Hotel, en av stadens lyxigare restauranger där stjärnkocken Mathias Dahlgren själv hälsade välkommen i köket och bjöd på några aptitretare.

Med champagne i glasen satte sig trion till bords och fick under personalens varsamma ledning följa med på en kulinarisk odyssé som kittlade på ögon och smaklökar.

Daniel, Ida och Jakob njöt till fullo både av maten och varandras sällskap. Daniel visade sig vara en lika skicklig konversatör som rimmare och menyskapare, och avslöjade dessutom flera andra meriter. Att han är utsedd till Sveriges bäste badrumssångare 2009 var exempelvis ingenting redaktionen skulle ha gissat, men så ligger det till.

Tiden stod inte stilla, och rätterna fortsätta att komma tillsammans med väl valda dryckesalternativ. Till exempel serverades Macvin, vilket gladde sällskapet. Att menyn för kvällen presenterades på varsin Ipad kändes också fullkomligt riktigt.

Bli inte förvånade om Daniel Ahlm dyker upp i en poddradio i framtiden. Tills dess vill redaktionen tacka honom och Matsalen för en fantastisk kväll!

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.